Mooie routes

Wij hebben verschillende routes waaruit u kunt kiezen, naar gelang het aantal kilometers dat u wilt lopen. U krijgt bij vertrek een duidelijk ingetekende topografische kaart en uiteraard is de route beschreven. Verdwalen is haast onmogelijk. Mocht dit toch gebeuren: wij zijn te allen tijde telefonisch bereikbaar en brengen u snel weer op het juiste pad. En tegewoordig heeft bijna iedereen Google maps

De wandelroutes waaruit u kunt kiezen zijn zorgvuldig door ons uitgezet. Alle routes voeren u langs de mooiste plekjes van de Oisterwijkse bossen of het uitgestrekte natuurgebied de Kampina.


De Oisterwijkse Bossen en Vennen: In dit fantastische wandelgebied ontvlucht u voor een moment de waan en drukte van alledag. Droom weg aan de rand van stille, rustgevende vennen, die bij mist en nevel hun mysterie verhullen. Wandel langs weelderige, ontoegankelijke moerassen, moerasbossen en verwilderde akkers. Sluit uw ogen en geniet van de vele zangvogels. In de Oisterwijkse Bossen en Vennen is dichtbevolkt Nederland ineens heel ver weg.


Natuurgebied de Kampina is een echt Brabants natuurgebied, in bezit van Natuurmonumenten, met afwisselend droge en natte heide, bossen, beken en vennen. U vindt hier allerlei sporen van de dieren die er wonen.
Eind augustus staat het heidegebied in bloei: een lust voor het oog. Boven de vennen ziet u met wat geluk boomvalken op libellen jagen. In november en maart rusten en eten tijdens de vogeltrek regelmatig kraanvogels in de Kampina.
Ontdek in een heerlijk ontspannen tempo de prachtige natuur die Oisterwijk rijk is en snuif de frisse boslucht op.