Adviezen, wandeltips

Hierbij enkele veel gestelde vragen

Met hoeveel personen mogen we een ezel huren?
De gezondheid van onze ezels gaat boven alles. Vanwege dat feit hebben we de regel dat voor elke 5 personen 1 ezel wordt meegegeven. Bent u met een groep van 8 personen dan dient u 2 ezels mee te nemen. Indien u besluit om een dag op stap te gaan met een ezel en u nog onervaren bent, is het verstandig om met minimaal 2 volwassenen te lopen, zeker als de kinderen nog erg klein zijn.

Kunnen onze kinderen op de ezel rijden?
Normaal kunnen kinderen zonder problemen zelf de ezel leiden of er op rijden. Dat is juist het leuke van een ezeltocht. Bij moeilijke passages, zoals smalle of steile stukken, kan dit echter niet, dan moet een volwassene de touwtjes in handen nemen. Dit geld ook voor het oversteken van wegen.

Hoe oud moet een kind zijn om op een ezel te rijden?
Het is af te raden om kinderen onder de 4 jaar op de ezel te laten rijden, zij hebben vaak nog te weinig houvast. Het mag wel, met extra oplettendheid van de volwassenen en geheel op eigen risico.

Moeten we als groep bij elkaar blijven?
Ezels zijn kuddedieren, daarom is het van belang dat u als groep bij elkaar blijft.  Het is i.v.m. de veiligheid dus erg belangrijk om als hele groep een drukke weg over te steken.

Mag onze hond mee?
In tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt, kan de combinatie ezel / hond vaak prima. Het is van belang dat u uw hond goed kent en weet dat hij de ezel met rust laat. Meld wel vooraf dat u van plan bent uw hond mee te brengen, want sommige van onze dieren vinden uw hond niet zo aardig.

Zijn wij verzekerd?
Wij hebben een bedrijfs w.a. verzekering. Hiernaast zijn alle deelnemers verzekerd tegen aansprakelijkheid en schades veroorzaakt door de ezel(s) en/of door ondeskundige begeleiding

Hoeveel kan een ezel dragen?
Een ezel is een dier dat zijn werk zonder nukken doet. Ook al wordt hij te zwaar belast dan zal hij niets laten merken.
Wij laten onze Frits en Joepie tot 25 kilo dragen. (Aangezien zij nog niet volgroeid zijn.) Onze oudste ezel Kwiebus kan tot 40 kilo dragen. Een acceptabel gewicht wat ertoe leidt dat de dieren met gemak 40 jaar kunnen worden. Iejoor mag alleen nog maar wat bagage dragen, hij is nog te jong om flink bepakt te worden.

Wanneer zijn jullie geopend?
U kunt het gehele jaar door, alle dagen van de week met één van onze ezels op stap.

Reserveren is wel verplicht!

Mag de ezel iets lekkers?
Ja, hij mag lekker geknuffeld worden. Wij begrijpen dat u graag wat lekkers voor de ezel wil meenemen. Maar ezels nemen genoegen met sobere voeding en kunnen dood gaan als ze te veel voer krijgen.

Als u graag iets liefs voor de ezel wil doen, geef hem een knuffel, daar is hij net zo blij mee.