Adviezen, wandeltips

Hierbij enkele veel gestelde vragen

Met hoeveel personen mogen we een ezel huren?
De gezondheid van onze ezels gaat boven alles. Vanwege dat feit hebben we de regel dat voor elke 5 personen 1 ezel wordt meegegeven. Bent u met een groep van 8 personen dan dient u 2 ezels mee te nemen. Bij ons is de belasting van de ezel leidend, indien u toch extra personen mee wilt nemen vragen wij een toeslag van 5 euro p/p. Indien u besluit om een dag op stap te gaan met een ezel en u nog onervaren bent, is het verstandig om met minimaal 2 volwassenen te lopen, zeker als de kinderen nog erg klein zijn.

Kunnen onze kinderen op de ezel rijden?
Normaal kunnen kinderen zonder problemen zelf de ezel leiden of er op meerijden. iedien er een kind op de ezel zit dient de ezel door een volwassne geleid te worden. Ook bij moeilijke passages, openbare verharde weg ,als smalle doorgangen of bruggen, moet een volwassene de touwtjes in handen nemen. Dit geld ook voor het oversteken van wegen.

Hoe oud moet een kind zijn om op een ezel te rijden?
Het is af te raden om kinderen onder de 4 jaar op de ezel te laten rijden, zij hebben vaak nog te weinig houvast. Het mag wel, met extra oplettendheid van de volwassenen en geheel op eigen risico. De pakzadeltjes beschermen de rug van de ezel, op het zadeltje is er maar plaats voor 1 kindje tegelijk. Het is niet de bedoeling om met meerdere kinderen tegelijk op de ezel te zitten ook niet als dat qua gewicht toelaatbaar is. Deze ezel kan hievan een zere rug krijgen en wij hebben hier geen verzekering voor.

Moeten we als groep bij elkaar blijven?
Ezels zijn kuddedieren, daarom is het van belang dat u als groep bij elkaar blijft.  Het is i.v.m. de veiligheid dus erg belangrijk om als hele groep een drukke weg over te steken.

Mag onze hond mee?
In tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt, kan de combinatie ezel / hond vaak prima. Het is van belang dat u uw hond goed kent en weet dat hij de ezel met rust laat. Meld wel vooraf dat u van plan bent uw hond mee te brengen, want sommige van onze dieren vinden uw hond niet zo aardig.

Zijn wij verzekerd?
Wij hebben een bedrijfs w.a. verzekering. Hiernaast zijn alle deelnemers verzekerd tegen aansprakelijkheid en schades veroorzaakt door de ezel(s) en/of door ondeskundige begeleiding

Hoeveel kan een ezel dragen?
Een ezel is een dier dat zijn werk zonder nukken doet. Ook al wordt hij te zwaar belast dan zal hij niets laten merken. Het pakzadeltje dient om de ruggraat te ontlasten en biedt plaats aan 1 kind. Het is niet toegestaan om meerdere kinderen tegelijk op de ezel te zetten. Hier kan de rug van beschadigen.
Wij laten onze Harrie en Joepie tot 25 kilo dragen. Onze Iejoor en Dirk mogen tot 35 kilo dragen. Een acceptabel gewicht wat ertoe leidt dat de dieren toch 40 jaar kunnen worden.

Wanneer zijn jullie geopend?
U kunt het gehele jaar door, alle dagen van de week met één van onze ezels op stap.

Reserveren is wel verplicht!

Mag de ezel iets lekkers?
Ja, hij mag lekker geknuffeld worden. Wij begrijpen dat u graag wat lekkers voor de ezel wil meenemen. Maar ezels nemen genoegen met sobere voeding en kunnen dood gaan als ze te veel voer krijgen.

Als u graag iets liefs voor de ezel wil doen, geef hem een knuffel, daar is hij net zo blij mee.